Bästa Självvattnande Krukor (2023): Bäst i Test

Written By Lillaflora  |  Växter, Köpguide  |  0 Comments

Det kan vara en utmaning att hålla växterna friska och välmående, särskilt om du har en hektisk livsstil eller är benägen att glömma att vattna. Självvvattnande växter kan dock vara en förändring för alla växtföräldrar som vill förenkla sin växtvårdsrutin.

Självvvattnande växter har en inbyggd reservoar som gör att växten kan ta in vatten efter behov, vilket kan hjälpa till att förhindra över- eller undervattning.

I den här guiden kommer vi att utforska de bästa självvattnande växterna som är lätta att ta hand om och som kan trivas i en mängd olika inomhus- och utomhusmiljöer. Oavsett om du är en erfaren växtförälder eller bara har börjat, kan dessa växter vara ett utmärkt tillskott till ditt hem eller din trädgård.

För mer bakgrundsinformation om självvattnande krukor kan du läsa våra detaljerade köptips längre ner.

De Bästa Självvattnande Krukorna Är:

1. We Pot Systems Wet Pot

Bäst i Test Självvattnande Krukor

We Pot Systems Wet Pot

Specifikationer:

 • Diameter: 19 cm

Fördelar:

 • Riktigt diskret och snygg design
 • Simpel att fylla på med tydlig indikation när du behöver fylla på med mer
 • Den yttre glaskrukan kan köras i diskmaskin

Nackdelar:

 • Rymmer inte större växter
 • Ganska dyr

Wet Pot från We Pot Systems är en utmärkt självvattnande kruka som rekommenderas varmt. Denna produkt har rankats först i testet på grund av sin diskreta och eleganta design. Krukan har en diameter på 19 cm, vilket gör den till en idealisk storlek för mindre växter.

Den är också mycket lätt att fylla och det finns en tydlig indikation när mer vatten behövs. En av de bästa egenskaperna hos Wet Pot är att den yttre glaskrukan är diskmaskinsäker, vilket gör den lätt att hålla ren.

Det är dock viktigt att notera att denna kruka inte rymmer större växter, vilket kan vara en nackdel för vissa användare. Dessutom är Wet Pot ganska dyr jämfört med andra självbevattnande krukor på marknaden.

På det hela taget är Wet Pot ett utmärkt val för dem som letar efter en högkvalitativ och snygg självvattnande kruka som är lätt att använda och underhålla.

2. Eva Solo Självvattnande Kruka

Bästa Självvattnande Krukor Inomhus

Eva Solo Självvattnande Kruka

Specifikationer:

 • Diameter: 11 cm

Fördelar:

 • Modern minimalistisk design
 • Mindre som är perfekt för små växter och örter
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Lite omständlig att fylla på med vatten i och med bottenbehållaren

Den självbevattnande krukan från Eva Solo är en fantastisk produkt som har rankats som den bästa självbevattnande kruka för inomhusbruk. Den här krukväxten har en modern, minimalistisk design som passar till alla heminredningar. Med en diameter på 11 cm är den perfekt för små växter och örter, vilket gör den till ett idealiskt val för inomhusodling.

En av de bästa egenskaperna hos den självbevattnande planteringen är att den är prisvärd och ger ett effektivt bevattningssystem som kan bidra till att minska frekvensen av bevattning.

Det kan dock vara lite besvärligt att fylla på vattnet i den nedre behållaren, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

Trots detta är den självbevattnande planteringen från Eva Solo en utmärkt produkt som erbjuder ett effektivt självbevattningssystem med en snygg design som passar perfekt i alla moderna hem.

3. Paulina Bevattningskruka Recycled

Bästa Självvattnande Krukor Utomhus

Paulina Bevattningskruka Recycled

Specifikationer:

 • Diameter: 40 cm

Fördelar:

 • Stor och rymlig utomhuskruka
 • Hållbar och slitstark konstruktion
 • Enkel och smidig att flytta
 • Håller fukten länge

Nackdelar:

 • Inte den snyggaste designen
 • För stor för inomhusbruk

Jag har haft möjlighet att prova Paulina Bevattningskruka Recycled, som är en av de bästa självvattnande krukorna för utomhusbruk. Denna kruka har en diameter på 40 cm, vilket gör den stor och rymlig nog för att rymma en stor mängd jord och växter. Dess slitstarka konstruktion garanterar att den kommer att hålla länge, vilket gör den till ett hållbart alternativ.

En av de största fördelarna med denna självvattnande kruka är att den är enkel och smidig att flytta runt. Detta gör det enkelt att justera placeringen beroende på solens rörelse och andra faktorer som kan påverka växternas tillväxt och hälsa. Dessutom håller den fukten länge, vilket innebär att växterna inte behöver bevattnas lika ofta.

Tyvärr är designen inte den snyggaste, vilket kan vara ett avskräckande faktor för vissa köpare. Dessutom är krukan för stor för inomhusbruk, så det kan vara svårt att hitta en plats för den om du inte har en stor terrass eller trädgård.

4. Casa Mesh Planter

Bästa Stora Självvattnande Krukor

Casa Mesh Planter

Specifikationer:

 • Diameter: 30 cm

Fördelar:

 • Stor och rymlig kruka
 • Stilren och tidlös design
 • Kan användas både inom- och utomhus

Nackdelar:

 • Dyr modell

Casa Mesh Planter är en enastående produkt som har rankats som bästa stora självvattnande krukor. Med en diameter på 30 cm och en jordkapacitet på 12 liter är den här krukväxten perfekt för större växter och örter. Den har också en vattenkapacitet på 2,8 L, vilket säkerställer att dina växter får rätt mängd vatten för att trivas.

En av de bästa egenskaperna hos den här planteringen är dess snygga och tidlösa design, som är både modern och funktionell. Den kan användas både inomhus och utomhus, vilket gör den mångsidig och perfekt för alla hem.

Det är dock viktigt att notera att den här modellen är ganska dyr jämfört med andra självvattnande krukor på marknaden, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

Sammantaget är Casa Mesh Planter en utmärkt produkt som ger effektiv bevattning för större växter och har en snygg design som kan komplettera vilken heminredning som helst.

5. Lilla Fiskaregatan Självvattnande Kruka

Bästa Billiga Självvattnande Krukor

Lilla Fiskaregatan Självvattnande Kruka

Specifikationer:

 • Diameter: 30 cm

Fördelar:

 • Praktiskt odlingskruka med växtstöd
 • Stor vattenreservoar, kräver lite underhåll
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Inte särskilt snygg

Lilla Fiskaregatan Självvattnande Kruka är en praktisk och prisvärd självbevattnande kruka som har rankats som bästa billiga självbevattnande kruka. Krukan har en diameter på 30 cm och en jordkapacitet på 11 L, och dess design gör den perfekt för växter både inomhus och utomhus.

Den har också en stor vattenbehållare med en kapacitet på drygt 3-4 L, vilket säkerställer att dina växter får tillräckligt med vatten för att trivas. En av de bästa egenskaperna hos den här självbevattnande krukan är dess praktiska design, som inkluderar växtstöd, vilket gör den till ett idealiskt val för att odla en mängd olika växter. Dessutom är den lätt att underhålla och kräver lite underhåll tack vare den stora vattenbehållaren.

Krukans design är dock inte särskilt attraktiv, vilket kan vara en nackdel för vissa användare. Trots detta är Lilla Fiskaregatan Självvattnande Kruka en utmärkt produkt som erbjuder ett effektivt och prisvärt självbevattningssystem som kan bidra till att minska frekvensen av vattning av dina växter.

6. Eva Solo Självbevattnings Potta Hängande

Bästa Hängande Självvattnande Krukor

Eva Solo Självbevattnings Potta

Specifikationer:

 • Diameter: 13 cm

Fördelar:

 • Liten och perfekt som örtkruka
 • Simpel snygg design
 • Hänger i smidig och stark läderrem

Nackdelar:

 • Kräver vattning ganska ofta

Eva Solo Självbevattnings Potta Hängande är en bra hängande självvattnande kruka. Med en diameter på 13 cm är denna kruka idealisk för odling av örter och små växter.

En av de bästa egenskaperna hos den här krukan är dess enkla och snygga design, som kompletterar vilken heminredning som helst. Dessutom hänger krukan på en smidig och stark läderrem, vilket gör det lätt att flytta runt den efter behov.

Det är dock viktigt att notera att denna kruka kräver vattning ganska ofta, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

Trots detta är Eva Solo Självbevattnings Potta Hängande en utmärkt produkt som ger effektiv vattning av små växter och örter i en snygg och lättanvänd hängande design.

Självvattnande Krukor - Köpguide

Här är de viktigaste faktorerna att hålla reda på innan man köper en självvattnande kruka.

Typ Av Växt

Att välja rätt växt är en viktig faktor när det gäller självvattnande behållare. Alla växter kan inte överleva i dessa behållare eftersom de kan ha olika vattenbehov. Det är viktigt att välja växter som tål att sitta i fuktig jord och som har ett måttligt vattenbehov.

Växter som pothos, spindelväxter och fredsliljor är några av de bästa alternativen som kan trivas i självvattnande behållare. Dessa växter kräver lite underhåll och kan lätt anpassa sig till inomhus- och utomhusmiljöer.

Med rätt skötsel och uppmärksamhet kan dessa växter växa sig friska och frodiga, vilket gör dem till ett idealiskt val för växtentusiaster som vill ha en bekymmersfri växtvårdsrutin.

självvattnande kurkor smart lösning

Placering

Placeringen av en självbevattnande växt är viktig för dess tillväxt och allmänna hälsa. Olika växter har olika ljusbehov, och det är viktigt att placera växten och behållaren i ett område som ger rätt mängd ljus.

Vissa växter trivs i starkt, indirekt ljus, medan andra kanske föredrar en skuggigare plats. Det är också viktigt att se till att behållaren har rätt dränering för att förhindra vattenmättnad, vilket kan vara skadligt för växtens rotsystem. Dessutom är det viktigt att placera behållaren på en yta som kan hantera ett eventuellt vattenöverflöde, t.ex. ett fat eller en bricka.

Genom att tänka på placeringen av den självbevattnande växten kan du skapa en optimal växtmiljö som kan hjälpa växten att trivas och förbli frisk.

Storlek

Det är viktigt att välja rätt storlek på behållaren när det gäller självvattnande växter. Det är viktigt att välja en behållare som är lämplig för storleken på den växt du vill odla. En för liten behållare kanske inte har tillräckligt med utrymme för växtens rötter att växa, vilket kan hindra växtens tillväxt och utveckling.

Å andra sidan kan en för stor behållare rymma för mycket vatten, vilket leder till vattenmättnad och rotröta. Det är viktigt att välja en behållare som tillåter växten att växa och som har tillräckligt med utrymme för att rymma dess rotsystem samtidigt som man förhindrar vattenmättnad.

Genom att välja rätt storlek på behållaren kan du ge din självbevattnande växt en optimal växtmiljö som kan hjälpa den att trivas och hålla sig frisk.

Vattningsfrekvens

Även om självbevattnande växter kan förenkla bevattningsprocessen är det viktigt att kontrollera vattennivåerna regelbundet för att se till att växten har tillräckligt med fukt.

Hur ofta du ska vattna beror på flera faktorer, bland annat växtens art, behållarens storlek och miljöförhållandena där den växer. Det är viktigt att notera att även om växten kan ta upp vatten från behållaren vid behov kan vattennivåerna i behållaren ändå ta slut med tiden.

Det är viktigt att kontrollera vattennivån ofta och fylla på behållaren vid behov för att förhindra att växten torkar ut. Genom att övervaka bevattningsfrekvensen för din självbevattnande växt kan du se till att den har rätt mängd vatten för att trivas, vilket främjar en sund tillväxt och utveckling.

Material

Självbevattningskrukor finns i en rad olika material, bland annat plast, keramik och terrakotta. Materialet du väljer kan påverka både växtens estetik och dess växtmiljö. Plastkärl är lätta, hållbara och prisvärda, vilket gör dem till ett populärt val för inomhus- och utomhusväxter.

Keramikbehållare kan å andra sidan lägga till en touch av elegans och textur till din heminredning. De är tyngre och kan vara dyrare än plast, men de kan ge bättre isolering och vattenhållning.

Terrakottakärl är ett klassiskt alternativ som är känt för sin porösa konsistens, vilket möjliggör bättre luftcirkulation och rotutveckling. De är också billigare än keramik, men de kan kräva mer frekvent vattning eftersom jorden torkar ut snabbare. Det är viktigt att välja ett material som kompletterar växtens behov och estetik och som ger rätt växtmiljö för att se till att den självvattnande växten trivs.

Underhåll

Även om självbevattnande växter kan förenkla bevattningsprocessen kräver de ändå regelbundet underhåll för att hålla sig friska och trivas. Underhållsåtgärder som beskärning och gödsling är viktiga för att se till att växten växer ordentligt och ger friska blad.

Det är viktigt att välja en självvattnande växt som passar in i ditt schema och din kunskapsnivå. Vissa växter kräver mer underhåll än andra, så det är viktigt att välja en växt som du kan hantera utifrån din tid, dina resurser och din kompetensnivå. Vissa växter kan kräva tillfällig beskärning, medan andra kan behöva frekvent gödsling för att främja tillväxten.

Genom att välja en växt som matchar dina underhållspreferenser kan du ge den vård som din självvattnande växt behöver för att trivas samtidigt som du minimerar stress och underhåll för dig själv.

Klimat

Om du planerar att odla en självvattnande växt utomhus är det viktigt att tänka på det lokala klimatet och hur det kan påverka växtens tillväxt och vattenbehov. Olika växter har olika miljöbehov och det är viktigt att välja en växt som kan anpassa sig till det lokala klimatet. Till exempel kan växter som trivs i varma, torra klimat kräva mindre vatten än de som föredrar svalare, fuktigare miljöer.

Det är också viktigt att välja en behållare och ett odlingssubstrat som kan isolera växtens rötter från extrema temperaturer och fuktvariationer. Genom att välja en självbevattnande växt som är anpassad till ditt lokala klimat kan du skapa en optimal växtmiljö som främjar sund tillväxt och minimerar risken för stress eller skador på växten.

Pris

Självvattnande krukor finns i olika storlekar och material, vilket kan påverka prisintervallet. Kostnaden för behållaren är en viktig faktor när man köper en självbevattnande växt. Det är viktigt att fastställa en budget och välja en behållare som passar inom den. Även om dyrare krukor kan ha ytterligare funktioner eller vara tillverkade av material av högre kvalitet, är de kanske inte alltid nödvändiga för växtens tillväxt och utveckling.

Det finns många prisvärda alternativ som kan fungera lika bra som dyrare alternativ. I slutändan är det viktigt att välja en självvattnande kruka som passar din budget och uppfyller dina behov samtidigt som den ger en bra tillväxtmiljö för din självvattnande växt.

Genom att välja en självvattnande kruka som passar din budget kan du njuta av fördelarna med självbevattnande växter utan att behöva bryta banken.

självvattnande krukor bra

Vanliga Frågor Om Självvattnande Krukor

Vilka är de bästa självvattnande växterna för nybörjare?

De bästa självvattnande växterna för nybörjare är de som kräver minimal skötsel och har ett måttligt vattenbehov. Några bra alternativ är pothos, spindelväxter och fredsliljor.

Kan alla växter odlas i självvattnande behållare?

Nej, alla växter är inte lämpliga för självvattnande behållare. Växter som har höga vattenbehov eller inte tål att stå i fuktig jord är inte idealiska. Det är viktigt att välja växter som kan trivas i självvattnande behållare och som har måttliga vattenbehov.

Hur ofta behöver jag vattna min självbevattnande växt?

Hur ofta du ska vattna beror på växten, behållarens storlek och miljöförhållandena. Det är viktigt att kontrollera vattennivåerna regelbundet och fylla på behållaren vid behov för att förhindra att växten torkar ut.

Behöver självbevattnande växter fortfarande underhållas?

Ja, självbevattnande växter kräver fortfarande underhåll, till exempel beskärning och gödsling. Det är viktigt att välja en växt som passar dina underhållspreferenser och din kunskapsnivå.

Kan självvattnande växter odlas utomhus?

Ja, självvattnande växter kan odlas utomhus, men det är viktigt att tänka på det lokala klimatet och välja växter som kan anpassa sig till det. Det är också viktigt att välja en behållare och ett odlingssubstrat som kan isolera växtens rötter från extrema temperaturer och fuktvariationer.

Är självbevattnande behållare dyra?

Självbevattnande behållare kan variera i pris, beroende på storlek och material. Det finns dock många prisvärda alternativ som kan fungera lika bra som dyrare alternativ. Det är viktigt att fastställa en budget och välja en behållare som passar inom den.

Vill du ha ett billigare alternativ för att självvattna din blommor kan vi rekommendera en bra kapilllärmatta, då de ofta är billiga och kan fortfarande vara mycket effektiva.