Alocasia Amazonica & Alocasia Polly – Skötselråd & Plantguide

Skriven Av Lillaflora  |  Växter 

Alocasia polly och Alocasia amazonica är båda hybridväxter. De två arterna är i stort sett likadana, med undantag för storleken: ”Polly”-varianten är lite mindre. Även om de inte är särskilt lätta växter är de definitivt värda att köpa om du kan ge dem vad de behöver. De har ett vackert bladverk som kan se särskilt vackert ut när ljuset lyser genom de mindre bladen.

Fortsätt läsa för allt du behöver veta för att om Alocasia amazonica och Alocasia polly vård!

Snabbfakta Om Alocasia Polly och Alocasia Amazonica

  • Botaniskt Namn: Alocasia Amazonica
  • Svårighetsgrad: Svår
  • Rekommenderat ljus: Ljus men indirekt
  • Vatten: Hålls fuktigt
  • Jordtyp: Väldränerande och torvbaserad
Alocasia amazonica bra

Alocasia Amazonica & Alocasia Polly – Skötselråd

Alocasia Amazonica & Alocasia Polly finns i många olika sorter vilket betyder att det finns alternativ som passar allas kunskapsnivå. Här kan du läsa mer om allt du behöver veta för att själv ta hand om Alocasia Amazonica eller Alocasia Polly.

Alocasia Amazonica & Ljus

Alocasia-plantan bör placeras på en plats med starkt men indirekt ljus, inte i direkt sol eftersom den då bränns. Ett fönster som inte får full sol mitt på dagen kan användas, men en genomskinlig gardin kan användas för att blockera hårda strålar om det behövs. Växten bör acklimatiseras försiktigt om den flyttas till en plats med högre ljusstyrka.

Alocasia Amazonica & Vatten

Korrekt vattning är avgörande för skötseln av Alocasia ’Polly’ och Alocasia amazonica, och man bör fastställa ett vattenschema baserat på miljöfaktorer som ljus och luftfuktighet.

Jorden bör hållas fuktig under sommaren när växten växer, men kan tillåtas torka ut något under vintern när tillväxten avtar eller upphör. Det är viktigt att inte låta jorden bli helt torr.

Alocasia Amazonica & Jord

Jorden för Alocasia ’Polly’ och Alocasia amazonica bör hållas fuktig, men inte för våt för att undvika rotröta och andra problem. En jordblandning för Alococasia kan köpas eller tillverkas genom att kombinera 5 delar orkidébark, 1 del perlit och 1 del sphagnummossa.

Denna typ av jord ger gott om luftfickor och snabb dränering som växtrötterna behöver. Denna jordblandning kan göras enkelt och kostnadseffektivt för dem som har mycket grönska.

Alocasia Amazonica & Temperatur

Alocasia ’Polly’ och Alocasia amazonica är tropiska växter och tål inte låga temperaturer. De bör hållas borta från dragiga platser och fönster utan ordentlig isolering och även borta från platser under en luftkonditionering eller nära en värmare eftersom de kan torka ut för snabbt. Att utsätta dem för kyla kan leda till att de går i dvala eller dör.

Alocasia Amazonica & Luftfuktighet

Luften runt Alocasia ’Polly’ och Alocasia amazonica bör hållas fuktig eftersom dessa tropiska växter kan ha svårt att klara sig i torra hemmiljöer, särskilt under vintern. Regelbunden besprutning eller användning av en fuktighetsbricka är inte särskilt effektivt.

Bättre alternativ för att hålla luftfuktigheten är att gruppera växter tillsammans, köra en luftfuktare eller använda ett växthusskåp, ett gammalt akvarium eller en fuktlåda.