Blodhägg, Prunus Colorata i full blom. Den påträffades först 1953 i Klevhult i Småland.

 

Brokbladig Asklönn, Acer negundo" Flamingo". Ett träd som ger mycket färg för pengarna.

 

Såg detta i vår stadspark, ett sånt ska man ha tänkte jag. Sagt och gjort nu står det där. Rynkolvon, Viburnum rhytidophyllum. Vintergrönt bladvärk med upp till 25 cm långa blad.

 

Blomknopparna som ser ut som om dom vore beströdda med kanel är synliga hela vintern. Små näpna vita blommor slår ut i maj

 

Hade länge velat ha ett Tulpanträd, Liriodendron tulipifera.Hittade ett ex på plantskolan, fult växt men det ända som fanns. Första året knäcktes det i knähöjd av några vandaler. Men det växte ut på nytt, nu ett vackert träd som är 3 m högt.

 

Brokiga blad tycker jag är fint. Dessa tillhör en 2 m hög Aukuba, A. japonica "variegata.

 

 

Väntade på bussen i Spanien, såg ett häftigt träd som jag tog några frö ifrån. Det visade sig vara ett Korstörne, Gleditsia triacanthos.  Här är det höstfärgen som börjar komma. Trädet har nu hunnit bli ca 3 m högt.

 

 

Japansk drakvide, Salix udensis sekka . Såg det för flera år sedan i en privat trädgård, hittade ett ex våren 05. Häftigt växtsätt med platta vridna grenar.

 

Ginkgo biloba, sattes som frö när dottern föddes. Hon är nu 17 år, och trädet ca 5 m högt. En levande fossil som har anor 270 millioner år tillbaka i tiden.

 

Ullungrönn, Sorbus dodong. Kommer från den Sydkoreanska ön Ullung-do, insamlad av Tor Nitzelius 1976.

 

I siluett ser Ullungrönnen nästan ut som en palm