Hösten 2004 började jag bygga på stugan, grästaket blev klart hösten 2005. Stugan ¨är placerad innanför ett flätat pilestaket, och runt stugan har jag sått vildängsblandning. Tanken är att mitt i bland allt det välansade och organiserade skapa en liten oas där tiden tillsynes har stått still. Innan jag började bygga så hade jag bestämt att en gammal damcykel skulle stå lutad mot väggen. Huset fungerar som förråd med ingång från baksidan. På bänken smakar en kall pilsner inte helt fel.

 

Bilden är tagen inifrån stugan, jag får ibland höra - Det är ju bara en massa ogräs. Men jag har lagt ner mycket tid och pengar för att få det just såhär, jag tycker det är underbart.

 

Så har det blivit sensommar, dags att göra en ny rabatt. Jag brukar börja med att lägga ut en vattenslang, sen går jag och smakar på det ett par dagar. Kollar om det blir bra från olika vinklar, är det harmoniskt? Detta är för klumpigt. Justerar.

 

Så har man då till sist bestämt sig. Formen har nu blivit mer harmonisk. Här ska det planteras en hel del olika gräs, en Gunnera har också flyttats hit.

 

Caféhörnan var också ett av vårens projekt. Vi sänkte nivån på marken för att få fram lite nivåskillnader. Vi hade redan ett uterum men saknade ett ställe under trädens skugga. Här sitter man också nära dammarna så att man kan njuta av vattenporlandet.