Stenpartiet sedd ifrån öster med en sköldpaddsdamm i förgrunden.

 

I väster avgränsas den av en stentrappa, på andra sidan ligger skuggstenpartiet och stora dammen.

 

Det mesta tas in för vintern, kvar lämnas taklök och kaktusarna till höger i bild.

 

Växterna sätts ut i maj. Jorden är sluttande och väldränerad, detta för att inte få kvarstående vatten. När allt är planterat strös det ett lager med grus ovanpå jorden. Benbitar och övrig rekvisita läggs på plats.

 

Här blir det ofta fniss och vilda diskussioner, är det en riktig suckulent eller ej? Jodå nog är den riktig alltid, när jag såg den på ett gardencenter visste jag att den skulle jag ha, kosta vad det kosta vill. En dam uttryckte det så här.   - Här ligger nog en Hulk begraven.

 

 

Detta är inte kul, det är samma sak varje år. Hur försiktig man än är när man planterar kaktusarna, så får man en massa taggar i fingrarna.

 

Detta är en nyinköpt liten Agave. Det festliga är att bladen är så otroligt hårda, det känns som om den var gjord i gjutjärn.

 

Jag är lite förtjust i Agave. Nackdelen är förvaringen när dom blir stora

 

Här en annan favorit "Taklök påstam"  Aeonium"Zwartkop" Det är ingen taklök, men är ganska lik. Här är den planterad mitt ibland just Taklök vilket ger en rätt kul effekt. Aeonium måste vinterförvaras innomhus.

 

Ett litet skötebarn är också Spindelvävstaklöken ( Sempervivum arachnoideum) som tacksamt sprider sig mellan stenarna.

 

Närmast trappan står denna fantastiska Yucca flaccida "Golden Sword" Bladen kan du även se i kapitlet "Det är alltid sommar, men ibland är det kallare"