En underbar växt som man har flyttat ut och in i många år är Blyblomma, Plumbago auriculata. Blir bara större och blommar rikligare för varje år. Namnet har den fått från att om man krossar roten är den blyfärgad.

 

I Grekland kallas den Himmelsfröjd, låter betydligt bättre än Blyblomma tycker jag.

 

Man betalar ca 15 spänn för en påse frö, tar man sedan vara på fröerna på hösten så har man sådana här underbara blommor år efter år. Ganska fantastiskt tycker jag. Namnet på skönheten är Hedvignejlika, Dianthus 'black & white.

 

När det gäller Kalla kan man snacka om elegant design.

 

Titta nu vad katten släpat in, säger kanske en del. Men titta en gång till, visst är hon vacker. Cichorium intybus eller Cikoria, vanlig vid vägkanten och på torra ängar i södra Sverige. En skönhet är en skönhet oavsett hur "fin" man är.

 

Här en blomma som ser ut som om den ska skjutas iväg vilken sekund som hels. Mexikohatt, Ratibida columnifera "Red midget"

 

Varje vår grävs den ner vid äppleträdet, och grenarna släpps fria att leka runt stammen. I juli - augusti blommar den med nästan overkliga blommor.

 

Rödfibbla, Pilosella aurantiaca. Sprider sig väl snabbt ibland, men väldigt tjusig är den.

 

Hade jag varit blomma skulle jag velat heta Paradisblomma eller nåt i den stilen. Inte Käringtand som denna stackare heter.

 

Skulle kunna vara en näckros, men så är inte fallet. Detta är en Dahlia som heter Crazy love.

 

Denna näpna blomma med dom eleganta knopparna heter Sommarljus, Gaura lindheimeri.