Den här blomman kräver din uppmärksamhet, får hon det blir du inte besviken. Skugglilja, Tricyrtis hirta. Som namnet antyder vill den stå i djup skugga till halvskugga.

 

En växt med otroligt vackra blad, andra året blommar den med gula blommor. Här fångad i morgonens första solstrålar. Senecio cineraria är namnet.

 

Den här blomman får jag jobba mycket med, inte för att få den att trivas, utan att för att begränsa dess vilda framfart i rabatten. men visst är den vacker. Höstanemon, Anemone japonica.

 

Eldkrona, Lantana camara. Såg dom på väg till poolen i Turkiet, uppstammade som små träd. Tog ett par frö, nu har vi två st.miniträd i vår egen trädgård som minne av Turkiet.

 

Dessa vackra blommor tillhör en Funkia eller Hosta som den också heter

 

Den bits inte trots att det ser så ut. Nej vi talar här om en tam Sköldpaddsört, Chelone obliqua.

 

Stor Sidenblomma, Cistanthe grandiflora. Det blir svårare och svårare att skriva omdöme om alla blommor ju längre man skriver, snygg, näpen, vacker, underbar, osv. osv. jag skriver väl att denna blomma är flott.

 

Kalla, ingen kommentar. Ni ser ju själva.

 

Skulle kunna heta Blå Propellerblomma, men det gör den inte. Denna daggfuktiga blomma tillhör en Vintergröna, Vinca minor.

 

En trotjänare i trädgården är Canna, här porträtterad i kvällens sista solstrålar.