Passagen från parken till gamla trädgården. Ville ha något som avskärmade gången utan att det blev för innestängt. När jag gick och tänkte och provade med olika lister gick jag på ett spindelnät, iden var född. Till höger om gången står en voljär ( stor fågelbur ) med tropiska småfåglar.

 

Spindelnäten är ca 2x2 m. Tillverkad av persiennsnöre. För att undvika knutor där trådarna möts har jag använt tunn mässingstråd som lindats runt kryssen. Spindeln är gjord av tjärsnöre. Vid en visning var det en kvinna som vägrade gå förbi nätet, hon fick gå en annan väg. Men jag var lite stolt ändå, då var det lite likt ett spindelnät i alla fall. Naturligtvis vill jag inte skrämmas, spindeln är ett nyttodjur som man ska vara rädd om.

 

 Här finns Kanariefåglar, Kinesiska risfåglar och Zebrafinkar. Ljudet från sjungande fåglar gör definitivt livet lättare att leva. På hösten får man ta in fåglarna i värmen.

 

Nu är vi inne i gamla trädgården, vi flyttade hit 1988, trädgården bestod då till största delen av kirskål. Ölandstenen har jag hämtat på många ställen, med värkande rygg och sliten fjädring till följd. Jag har nämligen en dum vana att jag vill göra allt själv. Framför Parakitburen finns en del Fuchsior samlade. På äppleträdet klättrar en passionsblomma. Att ta en bild utan att Gizmo tittar fram är inte lätt.

 

En gammal stubbe med ett cementlock blir till ett perfekt blomsterbord.

 

Stenkannan är ett loppisfynd som fungerar fint ihop med ett gammalt fågelbad som fanns i trädgården. Alla Fuchsiorna är planterade direkt i marken, på så sätt är dom inte så beroende av vattning. När sedan hösten kommer grävs dom upp,  grenarna klipps in och  bladen tas bort. Därefter läggs dom i en stuka där dom får vila till våren. Jag hade problem när jag tog in dom, det kom massor av vita flygare, sedan är det ju inte fel att man spar plats. Varje höst flyttas ca 300 växter ner i källaren. Går jag upp 2 kg i vikt kommer jag inte in.

 

I parakit buren finns det Nymfparakiter och Sångparakiter. På handen sitter Tamolle och den intresserade åskådaren i bakgrunden heter Gösta.

 

Här vänder Tamolle den vackra sidan till. Så fort man kommer in i buren kommer han flygande och sätter sig på axeln, säger några väl valda ord och om han är på gott humör visslar han en trudelutt.

 

Här sitter pappa Sångparakit och vaktar sin kull med fyra välskapta ungar.

 

Framför buren finns en sittplats där man kan titta på fågelungarna när dom kommer ut ur holken. Runt sittplatsen växer det kryddväxter såsom Oregano, Citrontimjan, Curryört, Salvia, Ananassalvia, Gräslök, Citronmeliss mm. Att bocka sig ner och plocka lite kryddor som man lägger direkt på mackan är aldrig fel.