I våras när jag rensade dammen från en massa löv, var det lite extra jobbigt. Varje gång jag fick upp håven var det ett grodpar i den, dom verkade ha hur skoj som helst. För att dom inte skulle skadas fick jag lägga dom i spannar så länge.

 

Det här blev resultatet, massor av grodbebisar. 

 

Här, en stilig kvinna ( eller karl) i sina bästa år.

 

"E han dum eller ? Vet han inte om att jag är regerande trädgårdsmästare i dykstil"

 

Älskade växthus, vad hade vi gjort utan det? Koltrasten tyckte likadant, byggde sitt bo i vindruvsrankan. Smart när äggen lades, mitt i den värsta regnperioden, Men sen kom värmen, vi fick vattna golvet varje dag för att sänka temperaturen. Det var ett bra teamwork, alla ungarna klarade sig.

 

Förr tyckte jag Begonior var lite tråkiga, jag har ändrat mig.

 

En liten rabatt högt upp i ett gammalt äppleträd, fylld med Surfina, Pelargoner och Helichrysum. I regnskogen finns det ju blommor högt uppe i träden, då kan man väl ha det i Trelleborg också tänkte jag.

 

"Sten i  fångenskap" 

Om människans drift att betvinga naturen.    Men kedjan rostar och buren vittrar sönder. En gång i tiden kommer stenen att vara på något helt annat ställe. Den kommer ej ens att minnas mig.

 

Vinbärssnäckan "Turbo", ilar iväg för att mumsa i sig något som vi båda tyckerom, men på olika sätt. Han är en charmknutte och tillhör trädgården.

 

Gizmo har varit med på flera bilder, men inte på något porträtt. Han är en Bordercollie på tre år. Världens bästa kompis, utmärkt vakthund, men reserverad för främlingar. Katten "Kisen" lämnade oss i sommras,14 år gammal. Hon klöser nu på något stort härligt träd i himmelen.